Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe album Coldplay heet ‘Viva la vida’

Chris Martin heeft de nieuwe cd van Coldplay ‘Viva la vida’ gedoopt. Dat vertelt de Britse zanger aan Rolling Stone.

Chris Martin, de frontman van Coldplay, heeft het nieuwe studioalbum van de Britse band ‘Viva la vida’ gedoopt. Dat vertelt de zanger aan het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone. Hij liet zich bij de keuze voor de titel, die ‘Leve het leven’ betekent, inspireren door een schilderij van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo.

Hoewel zij in haar leven kampte met polio en een gebroken rug, zag Kahlo de schoonheid in van het leven. “Ze begon aan een groot schilderij in haar huis, waarop ‘Viva la vida’ staat”, legt Martin uit. “Ik vind dat ontzettend dapper.”

De 31-jarige artiest betreurt het dat veel fans bij het horen van de titel niet direct aan een artiest als Kahlo zullen denken. “Iedereen denkt dat het van Ricky Martin komt”, stelt hij, “maar dat is oké.” De zanger, wiens kinderen Apple en Moses heten, is het wel gewend dat mensen door hem bedachte namen afkeuren. “Dus toen ‘Viva la vida’ zich aandiende, was ik lichtelijk geïrriteerd omdat ik nu moet proberen om iedereen van gedachten te doen veranderen, maar het voelde gewoon goed.”

De nieuwe plaat van Coldplay ligt vanaf 17 juni in de winkel.

[Novum]