Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Papa Spears krijgt geld en auto van Britney

Of Britney Spears het nu wil of niet, ze moet haar vader James per week 1600 euro betalen. Ook mag hij op kosten van zijn dochter een auto leasen.

(Novum/AP) – Of Britney Spears het nu wil of niet, ze moet haar vader James per week zestienhonderd euro betalen aan vergoeding voor de zorg die hij haar biedt. Ook mag hij op kosten van zijn dochter een auto leasen. Dat wordt duidelijk uit gerechtelijke documenten die donderdag zijn vrijgegeven.

James behartigt de persoonlijke en financiële belangen van zijn dochter, sinds ze in januari twee keer werd opgenomen in een psychiatrische kliniek. Hij verhuisde onlangs vanuit Louisiana naar Los Angeles om voor zijn dochter te zorgen.

De rechter heeft de curatele waaronder Britney is gesteld, die maandag zou komen te vervallen, verlengd tot en met 31 juli. Uit de documenten wordt de mate van zeggenschap die James heeft op het leven van zijn dochter duidelijk. Hij mag onder meer bepalen met wie Britney contact heeft, en heeft toegang tot haar medische documenten.

In het afgelopen jaar legden paparazzi vast hoe de 26-jarige Britney haar hoofd kaalschoor, met een paraplu insloeg op een auto en meermaals zonder slipje uit de auto stapte. Door haar labiele staat verloor ze de voogdij over haar zoontjes Jayden James (1) en Sean Preston (2) aan haar ex-man Kevin Federline. Eind vorige maand mocht Britney haar kindjes, die ze bijna twee maanden niet had gezien, weer bezoeken.

[Novum]