Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Silkstone overwint ’tweedealbumsyndroom’

Silkstone lijkt het gevreesde ’tweedealbumsyndroom’ te hebben overwonnen. Hun nieuwe cd ‘Here in your world’ komt binnen op nummer 36 in de albumlijst.

Een van de grootste popclichés is het ’tweedealbumsyndroom’, waarmee vrijwel elke band te maken krijgt. Zo ook de Haarlemse rockformatie Silkstone, die vier jaar na het verschijnen van het debuutalbum ‘For a reason’ onlangs met de tweede cd ‘Here in your world’ op de proppen kwam. “Het begrip is op ons van toepassing”, legt zanger Niels Geusebroek uit. “We hebben het onszelf heel erg moeilijk gemaakt.”

Silkstone verkende voor hun langverwachte tweede album verschillende muziekstijlen. “We hebben zelfs funk, blues en jazz gespeeld om uiteindelijk terug te komen bij wat we graag doen en waar we goed in zijn: poprockliedjes”, zegt Geusebroek.

De plaat werd deels in Londen en deels in Nederland opgenomen met de producers Paul Simm en Sam Frank. Simm werkte eerder met de met vijf Grammy’s bekroonde Amy Winehouse aan haar album ‘Back to Black’. De Britse meidenband Sugababes huurde de producent in voor hun debuutalbum ‘One touch’. Frank werkte eerder samen met succesvolle artiesten als John Legend, Jamie Cullum en JC Chasez.

Hoewel Silkstone zeer gespannen was over de ontvangst van de nieuwe plaat, lijkt die het ’tweedealbumsyndroom’ te hebben overwonnen. ‘Here in your world’ debuteerde in de Album Top 100 op nummer 36, zeven plaatsen hoger dan het voorgaande album uit 2003. De gelijknamige single staat momenteel in de Single Top 100 op plek twintig.

[Novum]