Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Spiekend ziekenhuispersoneel Britney ontslagen

Nieuwsgierige werknemers van een ziekenhuis in LA zijn ontslagen na spieken in dossiers van Britney. Dat meldt het Amerikaanse dagblad LA Times zaterdag.

Dertien nieuwsgierige werknemers van een ziekenhuis in Los Angeles zijn ontslagen nadat bekend werd dat ze in het medisch dossier van Britney Spears hadden geneusd. Een aantal anderen, onder wie enkele artsen, is berispt. Dat meldt het Amerikaanse dagblad Los Angeles Times zaterdag.

De 26-jarige popprinses verbleef eind januari een week op de psychiatrische afdeling van het UCLA Medical Center. Nieuwsgierige medewerkers gingen op zoek naar haar dossier, maar kregen geen toegang tot de bestanden over haar psychische gesteldheid omdat die waren beveiligd. Wel konden ze informatie inzien over eerdere bezoekjes van de zangeres aan het ziekenhuis.

UCLA behandelt vaker beroemdheden, maar volgens hoofd personeelszaken Jeri Simpson is ‘dit’ nog nooit voorgekomen. “Het is niet alleen verrassend, maar ook frustrerend en zeer teleurstellend”, zegt zij. Artsen die inbreken in het medische bestand van een patiënt laten een elektronisch spoor achter waardoor gemakkelijk na te gaan valt wie buiten zijn boekje ging.

Het is niet de eerste keer dat een Amerikaanse beroemdheid zoiets overkomt. In oktober gebeurde George Clooney hetzelfde, nadat hij in een ziekenhuis in New Jersey werd opgenomen vanwege een motorongeluk. Ruim twintig medewerkers werden toen ontslagen nadat uitleke dat zij in het medisch dossier van Clooney hadden gekeken.

[Novum]