Search
Close this search box.

Top Gear op wereldtournee

Top Gear gaat op wereldtournee. Het Britse autoprogramma wordt omgevormd tot een live-evenement dat langs stadions in vijftien landen trekt, zo meldt de BBC.

Top Gear gaat op wereldtournee. Het Britse autoprogramma wordt omgevormd tot een live-evenement dat langs stadions in vijftien landen trekt. Dat meldt de BBC vrijdag.

De liveshows omvatten ‘het drama van film en theater en de spanning van stunts en special effects’, zo meldt de Britse omroep. Directeur Adam Waddell van het BBC-programma vindt het enorm spannend om met Top Gear op tournee te gaan. “Het past precies in onze plannen om ons wereldwijde publiek te bereiken”, laat hij weten.

Verwacht wordt dat de vaste presentatoren Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond in ieder geval de presentatie van het Britse gedeelte van de toer op zich nemen. Voor de shows buiten Groot-Brittannië zouden lokale presentatoren worden aangetrokken.

Welke landen worden aangedaan, is nog niet duidelijk. In Nederland wordt Top Gear uitgezonden door Veronica.

[Novum]