Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Vijfde Beatle’ Neil Aspinall overleden

Neil Aspinall is overleden. De man die bekend stond als ‘de vijfde Beatle’ overleed maandag op 66-jarige leeftijd in New York aan de gevolgen van longkanker.

(Novum/AP) – Neil Aspinall is overleden. De man die bekend stond als ‘de vijfde Beatle’ overleed maandag op 66-jarige leeftijd in New York aan de gevolgen van longkanker.

Aspinall was een jeugdvriend van Paul McCartney en George Harrison en was vanaf het begin betrokken bij The Beatles. Hij was onder meer road manager en persoonlijk assistent van de Fab Four. Vorig jaar stapte hij na veertig jaar op als hoofd van Apple Corps, het bedrijf dat de belangen van de band behartigt.

De dood van Aspinall werd maandagmiddag bekendgemaakt via Apple Corps, dat mede namens de nog levende Beatles McCartney en Ringo Starr een verklaring naar buiten bracht. “Al zijn vrienden en geliefden zullen hem intens missen, maar behouden dierbare herinneringen aan een fantastische man.”

Volgens de Britse krant The Daily Mail vloog Paul McCartney dit weekeinde nog naar New York om zijn oude vriend te bezoeken. Aspinall was onlangs vanuit zijn huis in Londen naar een kliniek in de Amerikaanse stad gebracht voor behandeling. Het is onbekend of McCartney bij Aspinall was toen deze overleed.

[Novum]