Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Wolfsbergen’ wint Franse publieksprijs

‘Wolfsbergen’, van Nanouk Leopold, heeft een prijs gewonnen op het Festival du Cinéma Nordique. Dat festival richt zich op films uit Noord-Europese landen.

De Nederlandse film ‘Wolfsbergen’, van regisseur Nanouk Leopold, heeft de publieksprijs gewonnen op het Festival du Cinéma Nordique. Dat heeft promotiebureau Holland Film maandag laten weten.

Het Franse filmfestival, dat dit jaar zijn 21e editie beleefde, richt zich op films uit Noord-Europese landen als Denemarken, Finland en Noorwegen. Sinds 1998 worden ook Nederlandse en Belgische films meegenomen in de selectie. Vorig weekeinde werd het festival, dat op 5 maart van start ging, afgesloten.

In ‘Wolfsbergen’ worden vier generaties uit een familie gevolgd. De hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen Tamar van den Dop, Fedja van Huêt en Jan Decleir. De film is al te zien geweest op filmfestivals in Toronto, Sydney, Kopenhagen en Chicago.

[Novum]