Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Yolanthe voelt zich eenzaam tussen tweelingen

Twinzz-presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen voelt zich wel eens eenzaam. “Dan heb je zo’n hele zaal met eeneiige tweelingen en dan schrik je wel even.”

Als presentatrice van Twinzz, de zoektocht naar de meest talentvolle tweelingen van Nederland, valt Yolanthe Cabau van Kasbergen soms een beetje buiten de boot. “Dan heb je zo’n hele zaal met eeneiige tweelingen en dan schrik je wel even”, vertelt ze. “Dan ben je plotseling heel erg eenzaam.”

Zingen en dansen staan in de nieuwe talentenjacht Twinzz centraal. De vakjury met muziekproducer Ferdi Bolland, zangcoach Lisa Boray en danschoreograaf Gerald van Windt is op zoek naar de ’twinfactor’, een variant op de zogenoemde x-factor.

De formatie van een succesvolle band is het doel van Twinzz. “Het liefst natuurlijk een mix tussen jongens en meisjes”, zegt jurylid Bolland, die met de winnaars een single zal opnemen. “We willen drie eeneiige tweelingen die uiteindelijk in de band belanden.”

Of presentatrice Yolanthe met haar vriend Jan Smit zelf ook ooit een tweeling zou willen, weet ze nog niet. “Tegenwoordig mag je al blij zijn als je kind gezond is. Vroeger vond ik het ook jammer dat ik zelf geen tweeling was”, zegt de 22-jarige brunette, die twaalf broers en zussen heeft. “Je doet dan natuurlijk echt alles samen.”

De presentatie van de talentenjacht is voor Yolanthe andere koek dan haar vorige presentatieklussen. “Voor BNN reed ik flitspalen omver en stond ik op een vliegtuig. Ik houd van een risicovol leven en ben nog heel veel van plan, maar dit programma is ook goed voor mijn ontwikkeling als presentatrice.”

Twinzz is vanaf donderdag bij de Tros te zien, met als eerste aflevering een verslag van de audities.

[Novum]