Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Zomerhitte’ doet het goed in eerste weekeinde

‘Zomerhitte’ is deze week binnengekomen op de tweede plaats in de Nederlandse box office. De film bracht in zijn openingsweekeinde bijna 432 duizend euro op.

‘Zomerhitte’ is deze week binnengekomen op de tweede plaats in de Nederlandse box office. De film met Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra bracht in zijn openingsweekeinde bijna 432 duizend euro op. In de dagen rond Pasen zagen meer dan 55 duizend bioscoopgangers de film van Monique van de Ven naar de gelijknamige novelle van Jan Wolkers.

‘Horton hears a who!’ komt binnen op de derde plaats in de lijst films met de hoogste omzet. De animatiefilm, die al twee weken bovenaan de Amerikaanse box office staat, bracht dit weekeinde in Nederland bijna 290 duizend euro in het laatje.

De koppositie in de Nederlandse box office is voor de tweede week op rij voor ‘10.000 BC’. De avonturenfilm die zich afspeelt in de oertijd bracht ruim 455 duizend euro op.

[Novum]