Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mariah Carey streeft Elvis Presley voorbij

Mariah Carey is met haar 18e Amerikaanse nummer 1-hit Elvis Presley voorbijgestreefd. Haar nieuwste single ‘Touch my body’ is deze week binnengekomen op één.

(Novum/AP) – Mariah Carey is met haar 18e Amerikaanse nummer 1-hit Elvis Presley voorbijgestreefd. Haar nieuwste single ‘Touch my body’ is deze week binnengekomen op de eerste plaats van de Billboard Hot 100. Alleen de Beatles, die twintig tophits op hun naam hebben staan, gaan de zangeres nu nog voor.

De 38-jarige diva reageert bescheiden op het goede nieuws. “Ik kan mezelf echt nooit gelijkstellen aan mensen die niet alleen een revolutie in de muziek hebben veroorzaakt, maar ook de wereld hebben veranderd”, zei ze. “Ik voel me gewoon heel blij en dankbaar.”

De afgelopen week leek een strijd gaande tussen Madonna en Carey, maar de laatste ging uiteindelijk met de eer strijken. De nieuwe single van Madonna, ‘4 minutes’, kwam binnen op de derde plaats van de Amerikaanse hitlijst. Toch heeft ook de Queen of Pop deze week Presley verslagen. ‘4 minutes’ is haar 37e nummer dat bij de beste veertig staat. De King heeft 36 top 40-hits op zijn naam staan.

[Novum]