Zoek
Sluit dit zoekvak.

Angelina Jolie heeft vuurwapens in huis

Angelina Jolie heeft de pistolen waarmee ze in ‘Tomb raider’ schiet, zelf thuis liggen. De actrice zegt niet bang te zijn om ze te gebruiken tegen inbrekers.

Angelina Jolie waarschuwt iedereen die bij haar thuis wil inbreken en haar kinderen kwaad wil doen. “Ik heb de pistolen waar ik in ‘Tomb raider’ mee schiet thuis liggen, en ik heb er geen problemen mee ze te gebruiken”, zegt de hoogzwangere actrice in het Britse tijdschrift Live. Zij en haar vriend Brad Pitt hebben huizen in Los Angeles, New Orleans en Cambodja.

Jolie is geen tegenstander van geweld, mits het ‘gerechtvaardigd’ is. “Brad en ik hebben helemaal niets tegen het houden van een vuurwapen in huis”, zegt ze. “Ik kan mezelf op deze manier prima redden. Ik denk ook dat er bepaalde vechttechnieken zijn die ik onder de knie heb. Zo heb ik geleerd hoe ik een kopstoot moet geven en een rake schop en stoot moet uitdelen.”

Ook haar kinderen bereidt zij voor op de harde wereld. “Ik vind het niet reëel om te zeggen dat mijn kinderen nooit geweld in een film mogen zien. Maar ik benadruk wel wie goed is in een film en wie slecht.” De 35-jarige Jolie ziet ook de leuke kanten van de actierollen. “Misschien zullen mijn kinderen ooit inzien dat ik ook best een coole mama ben.”

Jolie en Pitt hebben drie adoptiekinderen en een biologische dochter. Jolie is in verwachting van een tweeling, die een dezer dagen geboren moet worden.

Wie de actrice nog in actie wil zien op het witte doek, krijgt dit jaar tweemaal de kans, in de films ‘Wanted’ en ‘Changeling’, van Clint Eastwood. Ook is haar stem nog te horen in de animatiefilm ‘Kung fu panda’. De actrice wil na haar bevalling een jaar vrijaf nemen om te genieten van het moederschap.

[Novum]