Zoek
Sluit dit zoekvak.

Urban Heroes weer bij elkaar

De Nederlandse band Urban Heroes komt in 2009 na veertien jaar weer bij elkaar. Volgend jaar treedt de band weer op tijdens de concertreeks Dutch Rock Night.

(Novum) De band Urban Heroes komt in 2009 na veertien jaar weer bij elkaar. Volgend jaar treedt de Haagse formatie weer op tijdens de concertreeks Dutch Rock Night, waar ook de bands Powerplay en Massada deel van uitmaken. “Dat optreden gaat na al die jaren nog wel lukken hoor”, verzekert zanger Evert Nieuwstede. “Dat weet ik zeker.”

De band komt niet geheel in de vertrouwde samenstelling terug. Zanger Nieuwstede, gitarist Jaap de Jonckheere en drummer Ad van der Ree horen nog bij de oude garde. De basgitarist en toetsenist worden vervangen door Werner Cornand en Wiboud Burkens.

De zanger van de band, die inmiddels een eigen platenlabel heeft, werd als eerste gevraagd voor een nieuwe tour. “Ik zag het meteen zitten en heb de gitarist gebeld. Ook hij wilde het doen als de drummer mee deed. En zo is het balletje eigenlijk gaan rollen.”

Van 1980 tot 1995 trad de band op en scoorde hits als ‘Not another world war’ en ‘Get it’. In 2005 kwam de formatie ook al eens bij elkaar voor het Parkpopfestival in Den Haag.

[Novum]