Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lid Brits koningshuis bij première Harry Potter

De première van de zesde ‘Harry Potter’-film wordt bijgewoond door een lid van het Britse koningshuis. De film is gekozen voor de Royal Film Performance.

De première van de zesde ‘Harry Potter’-film wordt in november bijgewoond door een lid van het Britse koningshuis. De keus voor de Royal Film Performance is dit jaar gevallen op ‘Harry Potter and the half-blood prince’, meldt BBC News. Welke ‘royal’ de vertoning op 17 november bijwoont is nog onbekend.

Sinds 1958 wordt in Groot-Brittannië elk jaar een film uitgekozen om in première te gaan in het bijzijn van een lid van de koninklijke familie. Vorig jaar werd de Royal Film Performance voor het eerst in de geschiedenis afgelast. De film ‘Brick Lane’ zorgde voor controverse omdat de inwoners uit een Londense straat erin werden neergezet als ongeschoold. Daarop werd op het laatste moment besloten om de film niet in première te laten gaan in het bijzijn van een lid van het koninklijk huis.

Het zesde deel van de filmreeks over de tovenaarsleerling is geregisseerd door David Yates, die ook het vorige deel ‘Order of the Phoenix’ regisseerde. Steve Kloves schreef na de scenario’s van de eerste vijf films ook het script voor het zesde deel. Acteurs Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint zijn ook nu weer te zien.

De trailer van het een-na-laatste deel van de ‘Harry Potter’-filmreeks is woensdag gelanceerd.

[Novum]