Search
Close this search box.

Peta richt pijlen op Sharon Stone

Peta heeft Sharon Stone een opmerkelijk voorstel gedaan. De dierenrechtenorganisatie biedt haar een hersenscan aan om te bepalen of ze een afwijking heeft.

Peta heeft Sharon Stone een opmerkelijk voorstel gedaan. De dierenrechtenorganisatie biedt de actrice een hersenscan aan om te bepalen of ze een afwijking heeft die het haar onmogelijk maakt medelijden te hebben met anderen. Dat de 50-jarige filmster zich regelmatig hult in bont is de aanleiding voor de allerminst vriendelijke brief.

Ingrid Newkirk, het hoofd van Peta, legt aan Stone uit hoe vossen, nertsen en konijnen onder erbarmelijke omstandigheden worden gefokt en geslacht voor hun huid. “We hebben je video’s gestuurd waarop te zien is dat dieren in bontfokkerijen hun leven doorbrengen in krappe, vieze kooien”, schrijft ze in de brief, die de Amerikaanse website TMZ heeft gepubliceerd.

Met de hersenscan, waarvoor Peta bereid is de kosten op zich te nemen, wil de organisatie bepalen of Stones vermeende gebrek aan compassie een lichamelijke oorzaak heeft. “Met een beetje hulp kun je misschien een gevoel van medeleven ontwikkelen en je drang intomen om je schouders op te halen voor verschillende vormen van lijden en geweld.”

[Novum]