Zoek
Sluit dit zoekvak.

Superheld ‘Hancock’ vliegt binnen op eerste plaats

‘Hancock’ neemt de toppositie in van de Nederlande box office. De superheldenfilm verstoot hiermee ‘Chronicles of Narnia: Prince Caspian’ van de eerste plaats.

De superheldenfilm ‘Hancock’ is binnengekomen op de eerste plaats van de Nederlandse boxoffice. De film heeft in het openingsweekeinde ruim een miljoen euro opgebracht. Het is de meest recente hit van Will Smith, die eind vorig jaar al een succesvolle film afleverde met ‘I am legend’.

Vlak achter ‘Hancock’ komt de animatiefilm ‘Kung fu panda’ binnen op de tweede plek. Een aantal bekende acteurs leenden hun stem aan de film, die draait om de luie pandabeer Po die de vechtkunst onder de knie wil krijgen. Onder anderen Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jack Black, Seth Rogen en Lucy Liu droegen een steentje bij.

Van de eerste naar de derde plek zakt ‘Chronicles of Narnia: Prince Caspian’. De filmversie van Sex and the City bekleedt de vierde positie. De Nederlandse film ‘Hoe overleef ik mezelf?’ staat op de vijfde plaats en bracht tot nu toe bijna een miljoen op in de Nederlandse bioscopen.

In de Verenigde Staten is ‘Hancock’ van de eerste naar de tweede positie verdreven door de superheldenfilm ‘Hellboy 2: The golden army’. De film is geregisseerd door Guillermo del Toro, die ook verantwoordelijk was voor het succesvolle ‘Pan’s labyrinth’. Op de derde plaats komt de 3D-versie van ‘Journey to the center of the Earth’.

Opvallend is dat de nieuwe film van Eddie Murphy, de komedie ‘Meet Dave’, op de zevende plek binnenkwam. Met een totale opbrengst van 3,3 miljoen euro wordt de film betiteld als flop. De komedie draait om Dave, een menselijk ruimteschip dat kleine aliens herbergt. Murphy was niet van de partij bij de Amerikaanse premiere.

[Novum]