Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zesde ‘Harry Potter’-film acht maanden uitgesteld

‘Harry Potter and the half-blood prince’ wordt acht maanden later uitgebracht. Warner Bros geeft de film op 17 juli meer kans van slagen dan in november.

(Novum/AP) – ‘Harry Potter and the half-blood prince’ wordt acht maanden later uitgebracht dan gepland. De film heeft in juli volgend jaar meer kans van slagen dan in november, zo meldt filmdistributeur Warner Bros heeft donderdag.

Warner Bros-directeur Alan Horn laat weten dat de productie van de film op schema loopt. Het uitstel zou niets te maken hebben met vertragingen bij de productie. “Ik heb de film gezien. Hij is fantastisch geworden. We zouden hem in november al kunnen uitbrengen”, stelt de directeur.

De stakingen van schrijvers in Hollywood, die eind vorig jaar ontstonden, hebben invloed gehad op het uitbrengen van de blockbusters van volgend jaar zomer, zei Horn. Hierdoor ontstond de mogelijkheid de film te verplaatsen naar een ‘open’ weekeinde in het drukke zomerseizoen.

‘Harry Potter and the half-blood prince’ is de verfilming van het zesde boek van de Potter-reeks van J.K. Rowling. De film werd geregisseerd door David Yates, die ook deel vijf voor zijn rekening nam. In totaal schreef Rowling zeven boeken over de tovenaarsleerling.

De laatste twee delen van de filmreeks, gebaseerd op het zevende Potter boek ‘Harry Potter and the deathly hallows’, komen respectievelijk in 2010 en 2011 uit. Het uitstel van ‘Harry Potter and the half-blood prince’ zal de opnameschema’s voor de laatste twee films niet beïnvloeden, zei Horn.

Op 17 juli dit jaar bracht Warner Bros de kaskraker ‘The Dark Knight’ uit. De film, die inmiddels bijna vijfhonderd miljoen dollar heeft binnengehaald, staat momenteel op de tweede plaats in de internationale hitlijst van de box-office aller tijden. ‘Harry Potter and the half-blood prince’ wordt volgend jaar ook op 17 juli uitgebracht.

[Novum]