Zoek
Sluit dit zoekvak.

Politicus zet hongerstaking Mia Farrow voort

Een lid van het Amerikaanse Congres heeft aangeboden de hongerstaking van Mia Farrow voort te zetten. Ook Richard Branson vastte in navolging van de actrice.

Een lid van het Amerikaanse Congres heeft aangeboden de hongerstaking van Mia Farrow voort te zetten. Dat meldt de actrice en activiste op haar website. Farrow eindigde haar staking vrijdag na twaalf dagen. De Britse zakenman Richard Branson zette de actie voor drie dagen voort, het Democratische Congreslid Donald Payne stopt maandag met eten.

Mia Farrow stopte op 27 april met eten omdat ze aandacht wilde vragen voor de situatie in de Sudanese regio Darfur. De 64-jarige actrice ging over tot de hongerstaking nadat de Sudanese regering zestien internationale hulporganisaties het land uitzette. Farrow had zich tot doel gesteld drie weken lang niets te eten.

Vrijdag gaf de actrice het vasten op, omdat het haar niet langer lukte. Een arts waarschuwde dat haar bloedsuikerspiegel zo laag was dat ze aanvallen zou kunnen krijgen. “Ik moest acuut suiker tot me nemen.”

De Brit Richard Branson, oprichter van het Virgin Group-imperium, nam de hongerstaking over van de actrice. Hij begon vrijdag aan een driedaagse hongerstaking.

Congreslid Payne zet Farrows actie voort en stopt maandag voor drie dagen met eten. Payne, die al jaren in het Amerikaanse congres zit, is voorzitter van de subcommissie voor Afrika en wereldgezondheid. Hij houdt zich al lange tijd bezig met Sudan.

[Novum]