Zoek
Sluit dit zoekvak.

Paltrow speelt met transseksuele Kidman

Gwyneth Paltrow heeft getekend voor ‘The Danish girl’, een film waarin Nicole Kidman een transseksuele man speelt. Paltrow speelt Kidmans echtgenoot.

Gwyneth Paltrow heeft zich bij de cast gevoegd van ‘The Danish girl’, een film waarin Nicole Kidman een transseksuele man speelt. Paltrow zal volgens filmvakblad Variety zijn/haar echtgenoot spelen.

‘The Danish girl’ gaat over het Deense echtpaar Einar en Greta Wegener. Zij is een schilderes die haar man vraagt in te vallen voor een vrouwelijk model. Vanaf het moment dat hij de vrouwenkleding aantrekt, verandert er iets in hem en groeit de wens om een vrouw te worden. Greta blijft daarbij steeds aan zijn zijde, tot en met de operatie waarbij hij zich om laat bouwen tot vrouw. Uiteindelijk gaat ze toch bij hem weg, als ze beseft dat de man met wie zij ooit is getrouwd, niet meer bestaat.

Kidman was al eerder gestrikt voor de rol van Einar. Nu heeft Paltrow de rol van Greta op zich genomen. Tomas Alfredson tekent voor de regie. Kidman heeft niet alleen de hoofdrol te pakken, ook neemt ze een deel van de kosten voor haar rekening.

‘The Danish girl’ moet volgend jaar in de bioscopen gaan draaien. Tot die tijd komt Kidman niet op het witte doek in een nieuwe film. Paltrow is volgend jaar ook te zien in ‘Iron man 2’, waarin ze de rol van Pepper Potts op zich neemt.

[Novum]