Search
Close this search box.

Coldplay doet instrumenten van de hand

Coldplay doet een groot deel van de instrumenten, onderscheidingen en kleding van de hand. De Britse band wil met een veiling geld op halen voor een goed doel.

De heren van Coldplay komen met een wel heel bijzondere eindejaarsactie. De Britten doen een groot deel van hun instrumenten, onderscheidingen en kleding van de hand. Coldplay wil met de veiling geld ophalen voor een goed doel dat de band steunt.

“De afgelopen tien jaar hebben we veel gitaren, keyboards, versterkers, posters, platina platen en andere memorabilia verzameld”, legt de band uit op zijn website. In een filmpje promoten de vier heren enkele artikelen. Het grote bieden start donderdag om vijf uur ’s middags. Tot oudejaarsavond kan op de spullen worden geboden.

De opbrengst van de veiling gaat naar Kids Company, een Britse liefdadigheidsinstelling die Coldplay al langer steunt. In september doneerde de band een miljoen pond (ruim 1,1 miljoen euro) aan het goede doel. Gwyneth Paltrow, vrouw van frontman Chris Martin, ontwierp begin dit jaar een kledinglijn voor de stichting die opkomt voor hulpbehoevende kinderen in Groot-Brittannië.

De vier Britten lijken gemakkelijk afstand te kunnen doen van hun spullen. In het promotiefilmpje geven de heren een komische draai aan de veiling. Een begeleidend bericht op de site sluiten de vier af met: “Veel succes met bieden en vrolijk kerstfeest.”

[Novum]