Zoek
Sluit dit zoekvak.

Laura Dekker wordt niet uit huis geplaatst

Laura Dekker mag bij haar vader blijven wonen. De rechter in Utrecht bepaalde woensdag dat het 14-jarige zeilmeisje niet uit huis hoeft te worden geplaatst.

Laura Dekker mag bij haar vader blijven wonen. De rechter in Utrecht bepaalde woensdag dat het 14-jarige zeilmeisje niet uit huis hoeft te worden geplaatst, zoals Bureau Jeugdzorg had geëist. Dit meldt de rechtbank woensdag.

Laura staat als sinds oktober onder toezicht. Jeugdzorg zou samen met haar vader voorbereidingen moeten treffen om Laura zo goed mogelijk voorbereid aan haar reis om de wereld te laten beginnen. De rechtbank had in oktober een aantal voorwaarden opgesteld waaraan ze moest voldoen.

Woensdag bleek dat jeugdzorg en Laura’s vader nooit tot een goede samenwerking zijn gekomen om gezamenlijk een plan van aanpak te maken. Hierdoor zag Laura haar kansen om de jongste solozeilster te worden die de wereld rondt in rook opgaan en kwam in een negatieve spiraal terecht. Dit deed haar vorige week besluiten om alleen naar Sint Maarten te reizen.

Woensdag hebben de vader van Laura en Bureau Jeugdzorg afspraken gemaakt om tot een constructieve samenwerking te komen. Bij de rechtbank is vertrouwen ontstaan dat ze er samen uitkomen en ziet geen reden om Laura uit huis te plaatsen. Ze kan zich nu verder voorbereiden op haar zeiltocht.

[Novum]