Search
Close this search box.

‘This is it’ uitgedraaid in bioscoop

‘This is it’, die woensdag voor het laatst in de bioscoop draaide, heeft het zeer goed gedaan. Met een bezoekersaantal van 511.575 is Sony dik tevreden.

De Michael Jackson-film ‘This is it’, die woensdag voor het laatst in de bioscoop draaide, heeft het zeer goed gedaan. Met een totaal aantal bioscoopbezoekers van 511.575 is producent Sony dik tevreden. In Nederland trok de film over de repetities voor de laatste concertreeks van de overleden poster zelfs meer bezoekers dan in menig ander Europees land.

De boxoffice laat zien dat ‘This is it’ ruim 3,9 miljoen euro heeft opgeleverd. “De film heeft het fantastisch gedaan”, vertelt een woordvoerder van Sony. “In Nederland werd de film zelfs vaker bezocht dan in Spanje, terwijl dat een veel groter land is.” In België bracht ‘This is it’ ruim 1,8 miljoen euro in het laatje.

De film ging 28 oktober wereldwijd in première. “Er bleek veel interesse voor. Veel mensen bezochten de film vaker, dus de cijfers tellen veel herhaalbezoeken. Dat is zeker voor een documentaire vrij ongewoon”, aldus zegsvrouw. De dvd van ‘This is it’ komt in februari uit.

[Novum]