Zoek
Sluit dit zoekvak.

Twilight-studio brengt nieuwe Polanski op de markt

De filmstudio achter de populaire Twilightfilms heeft de nieuwe film van Roman Polanski gekocht. ‘The ghost writer’ moet volgend jaar te zien zijn in Amerika.

De filmstudio achter de populaire Twilightfilms heeft de rechten voor de nieuwe film van Roman Polanski gekocht. ‘The ghost writer’, waaraan Polanski werkte toen hij werd gearresteerd, moet volgens filmvakblad Variety in de eerste helft van volgend jaar te zien zijn in de Verenigde Staten.

Summit Entertainment maakte de aankoop vrijdag wereldkundig. ‘The ghost writer’ wordt mogelijk ook buiten de Verenigde Staten vertoond, de filmstudio mag de thriller ook internationaal verkopen. Polanski legde in september de laatste hand aan zijn nieuwe film toen hij in Zwitserland werd gearresteerd. Hij wordt verdacht van verkrachting en is op borgtocht vrij. In zijn chalet in de Zwitserse Alpen wacht hij een eventuele uitlevering aan de Verenigde Staten af.

‘The ghost writer’ gaat over een voormalig Britse premier, een rol van Pierce Brosnan, die bezig is aan zijn memoires. Wanneer hij vastloopt, schiet ghostwriter Ewan McGregor hem te hulp. Ook Olivia Williams, Kim Cattrall en Jim Belushi wisten een rolletje te bemachtigen. Het verhaal is gebaseerd op de roman ‘The ghost’ van Robert Harris, die Polanski bijstond tijdens het schrijven van het script. De 76-jarige regisseur maakte eerder furore met films als ‘Rosemary’s baby’ en ‘Chinatown’.

[Novum]