Zoek
Sluit dit zoekvak.

Acteur Lionel Jeffries (83) overleden

Acteur en regisseur Lionel Jeffries is na een lang ziekbed overleden. Hij is 83 jaar geworden. De Brit is bekend van de film ‘Chitty Chitty Bang Bang’.

(Novum/AP) – Acteur en regisseur Lionel Jeffries is na een lang ziekbed overleden. Hij is 83 jaar geworden. De Brit kreeg vooral bekendheid door zijn rol in de film ‘Chitty Chitty Bang Bang’ en het schrijven en regisseren van de jeugdfilm ‘The Railway Children’. De kale en besnorde acteur begon zijn carrière in de jaren veertig in het Londense theater en maakte niet veel later de overstap naar het witte doek.

Jeffries stond tegenover Peter Sellers in ‘The Wrong Arm of the Law’ en speelde de rol van King Pellinore in ‘Camelot’. In ‘Chitty Chitty Bang Bang’ speelde hij de vader van acteur Dick Van Dyke, hoewel hij zes maanden jonger was dan Van Dyke.

Later regisseerde Jeffries ook kinderfilms als ‘The Railway Children’ en ‘The Water Babies’. Jeffries stond bekend als een vriendelijk en warm persoon. Hij betaalde zijn kindacteurs een paar shilling als ze het voor elkaar kregen een scène meteen in de eerste take goed te spelen.

[Novum]