Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Jezus was sympathieke homo’

Jezus was een sypathieke homo, gelooft Elton John. Hij deed enkele boude uitspraken in het Amerikaanse blad Parade, ook over drugsverslaving en sterrenstatus.

Jezus was een sypathieke homo, gelooft Elton John. Hij deed enkele boude uitspraken in het Amerikaanse blad Parade. Daarnaast vertelt hij over zijn drugsverslaving en sterrenstatus.

“Bijna al mijn relaties waren gebaseerd op drugs”, zegt de 62-jarige popgrootheid. “Dat werkte nooit. Ik was altijd de draad kwijt. Sommige mensen kunnen een maand toe met een gram cocaïne. Ik niet. Ik moest altijd gelijk alles opmaken. Aan het eind van de rit voelde ik me dan heel erg eenzaam.”

Het beroemd zijn heeft veel van de glans verloren voor Sir Elton. “Princes Diana, Gianni Versace, John Lennon, Michael Jackson, allemaal dood. Twee van hen werden voor hun eigen huis neergeschoten. Dat zou niet gebeurd zijn als ze niet beroemd waren geweest. Beroemdheid trekt allerlei mafkezen aan. Ik had nooit bodyguards totdat Gianni doodging. Beroemd zijn, ik vind er geen bal meer aan.”

Over Jezus doet hij wellicht de meest opvallende uitspraak. “Ik denk dat Jezus een sympathieke, hyperintelligente homo was die de problemen van mensen begreep. Aan het kruis vergaf hij diegenen die hem eraan genageld hadden.”

[Novum]