Search
Close this search box.

Koolhoven trots op aankoop ‘Oorlogswinter’ door VS

Regisseur Martin Koolhoven is trots dat zijn film ‘Oorlogswinter’ in de Amerikaanse bioscopen gaat draaien. De film is aangekocht door Sony Pictures Classics.

Regisseur Martin Koolhoven is dolgelukkig dat zijn film ‘Oorlogswinter’ ook in de Amerikaanse bioscopen gaat draaien. Onder zijn voorgangers bevinden zich bepaald niet de minste films, vindt hij.

‘Oorlogswinter’ is aangekocht door Sony Pictures Classics, de arthouse-tak van Sony Pictures. Enkele andere niet-Engelstalige films die door deze distributeur zijn aangekocht zijn ‘Crouching Tiger, Hidden Dragon’, ‘Un Prophète’, en ‘Das Weisse Band’.

“Ik bevind mij in goed gezelschap”, vertelt Koolhoven trots aan Novum Nieuws. “Sony Pictures Classics is de grootste importeur van niet-Engelstalige films in de Verenigde Staten”, weet hij. “Ze hebben in het verleden meermalen bewezen dat ze een goede neus hebben voor kwaliteit. Als zij mijn film aankopen, is dat een enorm compliment.”

‘Oorlogswinter’ doet ook nog mee in de race voor de Oscars. Dinsdag wordt bekendgemaakt of de film is genomineerd voor Beste Buitenlandse Film.

[Novum]