Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zuco 103 uitgenodigd op Olympische Spelen

Zuco 103 treedt als enige Nederlandse formatie op tijdens de Olympische Spelen. De band staat in Vancouver tussen namen als Wilco, Damien Marley en Matisyahu.

Zuco 103 gaat als enige Nederlandse formatie optreden tijdens de Olympische Spelen. De band staat in Vancouver tussen namen als Wilco, Damien Marley en Matisyahu.

De officiële Canadese culturele-partnerorganisatie heeft Zuco 103 uitgenodigd om tijdens de Spelen twee optredens te verzorgen. De Nederlandse groep staat donderdag in het stadion van LiveCity Vancouver, waar tussen de Olympische wedstrijden door optredens worden gegeven door een keur aan internationale en Canadese artiesten. Zaterdag volgt een optreden in Surrey.

De band grijpt deze kans aan om het album ‘Retouched! After The Carnaval’ in Canada uit te brengen. “We waren al speciale bonustracks aan het voorbereiden voor de Amerikaanse en Canadese markt, maar we konden deze kans niet missen en hebben besloten het album zo snel mogelijk uit te brengen in Canada”, laat de band enthousiast weten op zijn website. “En natuurlijk is spelen op zo’n groot evenement helemaal het einde.”

In het Holland Heineken House in Vancouver passeert een hele serie Nederlandse artiesten. Zo gaan Jan Smit, Gerard Joling en Guus Meeuwis er optreden. Ook Roel van Velzen staat meerdere keren op het podium in de oranje ontmoetingsplaats. Marco Borsato trad dit weekeinde op na de gouden rit van Sven Kramer.

[Novum]