Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boy George leeft niet in nachtmerrie

Ondanks dat hij onder elektronisch toezicht staat, leeft Boy George niet in een nachtmerrie. Hij zegt dat hij uit meer bestaat dan alleen zijn fouten.

Ondanks dat hij onder elektronisch toezicht staat, leeft Boy George niet in een nachtmerrie. Hij zegt dat hij uit meer bestaat dan alleen zijn verleden en zijn fouten. “Ik ben een kalm en liefhebbend persoon”, vertelt hij aan de BBC.

De zanger werd in januari 2009 veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden. Hij had in april 2007 een escort met handboeien vastgeketend aan zijn bed. George verdacht het 29-jarige slachtoffer ervan bij een eerder bezoek foto’s van zijn computer te hebben gestolen. Na vier maanden in de cel mocht Boy George naar huis, de rest van zijn straf staat hij onder huisarrest.

Het moeilijkste aan zijn verblijf in de gevangenis vond hij het gemis van familie en geliefden. “Maar het went vrij snel, het wordt je leven. Dat is heel normaal.” De zanger verzette zich niet tegen de opsluiting. De medegevangenen maakten in het begin veel valse opmerkingen, maar al snel voelde de George zich als een van hen.

Boy George was jaren de leadzanger van Culture Club, die hits scoorde met nummers als ‘Do You Really Want to Hurt Me’ en ‘Karma Chameleon’. Hij zegt dat de band ter ere van de dertigste verjaardag volgend jaar mogelijk samenkomt voor een reünie.

[Novum]