Search
Close this search box.

Oprah moet zich verantwoorden voor de rechter

Oprah Winfrey moet voor de rechter verschijnen wegens smaad. Haar Afrikaans school raakte in opsraak toen bleek dat er onzedelijke zaken plaatsvonden.

(Novum/AP) – Oprah Winfrey moet voor de rechter verschijnen om haar uitspraken toe te lichten. De presentatrice kwam in opspraak toen bleek dat op de school, die ze oprichtte in Zuid-Afrika, onzedelijke zaken plaatsvonden. Volgens het voormalige hoofd van de school heeft Winfrey zich schuldig gemaakt aan laster.

Winfrey opende de meisjesschool in Zuid-Afrika drie jaar geleden. Na een paar maanden werd een leidster van de school gearresteerd wegens het mishandelen van leerlingen en seksueel misbruik van een student.

Nomvuyo Mzamane, het toenmalige hoofd van de school, beschuldigt Winfrey ervan de suggestie te hebben gewekt dat zij niet betrouwbaar zou zijn geweest. “Ik dacht dat ze om de meisjes in Zuid-Afrika gaf”, sprak Winfrey toentertijd. Mzamane werd ontslagen en kan naar eigen zeggen geen nieuwe baan vinden door Winfrey’s indirecte beschuldigingen.

“De suggestie dat Mzamane op de hoogte was van het misbruik en niet ingreep impliceert dat ze niet geschikt is voor haar beroep als opvoeder”, meent de Amerikaanse rechter. Hij bekijkt over twee weken of er inderdaad sprake is geweest van smaad. Winfrey moet zich op 29 maart in Philadelphia verantwoorden.

[Novum]