Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zanger Justin Nozuka vindt het leven magisch

Justin Nozuka is pas 21 jaar oud, maar zit vol inspiratie voor liedjes. De singer-songwriter uit naar eigen zeggen zijn emoties via zijn muziek.

Justin Nozuka is pas 21 jaar oud, maar zit vol inspiratie voor liedjes. De singer-songwriter uit naar eigen zeggen zijn emoties via muziek. De zanger en gitarist vindt het leven magisch en wist met die ervaring al twee sterke albums vol rock- en soulachtige gitaarmuziek af te leveren.

“Mijn muziek gaat over mijn ervaringen in het leven. Ik uit gewoon mijn emoties”, legt Nozuka uit aan Novum Nieuws. Op zijn 21e heeft de zanger, die opgroeide in Canada, een wijze visie op het leven. “Het leven is een magische ervaring. Het is een vorm van kunst. Het leven is als een golf, elk moment is als een golf.”

Het tweede album van Nozuka, ‘You I Wind Land and Sea’, is duidelijk anders dan zijn eerste album ‘Holly’, dat hij vernoemde naar zijn moeder. “Ik ben beïnvloed door meer muziekstijlen. En ik ontdekte Jeff Buckley en Radiohead. Die twee hebben grote invloed gehad op dit album. Naast vele anderen trouwens.”

De half Amerikaanse, half Japanse zanger wordt aanbeden door tienermeisjes, maar de aandacht voor zijn uiterlijk hoeft niet per se af te leiden van zijn muziek, vindt de zanger. “Ze luisteren dan wel naar mijn muziek, dat is de connectie. En zelfs als mensen niet echt luisteren, luisteren ze nog.” Op 12 april komt het nieuwe album van Justin Nozuka uit.

[Novum]