Search
Close this search box.

Veel interesse voor rol zingende Zorro

Regisseur Johan Nijenhuis is zijn zoektocht naar Zorro begonnen. Zaterdag deden de eerste aspirant-degenhelden auditie voor de rol van Zorro in de musical.

Regisseur Johan Nijenhuis is zijn zoektocht naar Zorro begonnen. Zaterdag deden de eerste aspirant-degenhelden auditie voor de rol van Zorro in de gelijknamige musical. “De belangstelling is groot, net als het talent”, zegt Nijenhuis.

De 42-jarige regisseur heeft al aardig wat ervaring met casting. Hij zocht eerder mensen uit voor ‘Costa!’, ‘SpangaS’ en de dierentuinserie ‘ZOOP’. Toch is hij dit keer enigszins nerveus. “Voor mij is het de eerste keer dat ik cast voor theater. Het maakt mij even zenuwachtig als de kandidaten”, zegt de producent.

Ook in deze serie moeten de kandidaten verschillende auditierondes overleven. Wanneer zij door de selectieronden heen zijn, komen ze terecht in de liveshows.

De jury voor de audities bestaat uit theaterproducent Erwin van Lambaart, actrice Pia Douwes en twee gastpanelleden. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door het Nederlands publiek. Elke week kan er tijdens de liveshows opnieuw gestemd worden. Het programma wordt vanaf het einde van dit jaar op Nederland 1 uitgezonden.

[Novum]