Search
Close this search box.

Dennis Hopper (74) overleden

Dennis Hopper is zaterdag op 74-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Venice in Californië. De acteur is bezweken aan de gevolgen van prostaatkanker.

(Novum/AP) – Dennis Hopper is zaterdag op 74-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Venice in Californië. De Amerikaanse acteur is bezweken aan de gevolgen van prostaatkanker. Hij stierf omringd door familie en vrienden. Dat heeft een vriend van Hopper, Alex Hitz, gemeld.

Hopper, vooral bekend van zijn rol in en regie van de film ‘Easy Rider’, was al een tijd ziek. Hij kreeg een Oscar-nominatie voor het scenario van deze film uit 1969.

Hopper was te zien in ruim 130 film- en televisieproducties. Hij debuteerde in 1955 op het witte doek met een bijrolletje in ‘Rebel without a Cause’. Later speelde hij in ‘Apocalypse Now’. In 1986 speelde hij een gedenkwaardige rol in ‘Blue Velvet’ van David Lynch, in 1994 in ‘Speed’ en in 2001 was hij te zien in de televisieserie ’24’.

In maart kreeg Hopper een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame. De terminale acteur was al maanden verwikkeld in een scheiding met zijn echtgenote. De Amerikaan is vijf keer getrouwd geweest.

[Novum]