Zoek
Sluit dit zoekvak.

Game ‘Rollercoaster Tycoon’ op witte doek

‘Rollercoaster Tycoon’ verschijnt op het witte doek. De game over een pretpark wordt een combinatie van film en animatie. Sony Pictures kocht de filmrechten.

‘Rollercoaster Tycoon’ verschijnt binnenkort op het witte doek. De videogame over een pretpark wordt een combinatie van film en animatie, schrijft filmvakblad The Hollywood Reporter.

Sony Pictures Animation heeft de filmrechten verworven. De filmstudio heeft filmmaker Harald Zwart aangetrokken als uitvoerend producent. Zwart regisseerde onder meer de remake van ‘The Karate Kid’, die in augustus in première gaat.

Zwart wordt bijgestaan door Nick Reed en Atari-voorzitter Jim Wilson. David Ronn en Jay Scherick zijn aangesteld als scriptschrijvers. Ronn schreef eerder het scenario voor ‘The Smurfs’, Scherick pende eveneens voor ‘The Smurfs’ en ‘The Zookeeper’.

De eerste ‘Rollercoaster Tycoon’-game verscheen in 1999 voor de pc. Spelers bouwen een pretpark met achtbanen en moeten dat winstgevend zien te houden. Het derde en laatste spel in de serie verscheen in 2004, een jaar later verschenen nog twee uitbreidingen. De games brachten wereldwijd meer dan driehonderd miljoen dollar op.

[Novum]