Zoek
Sluit dit zoekvak.

Relatie met Moszkowicz kost Eva Jinek baan

Vanwege haar relatie met advocaat Bram Moszkowicz vertrekt Eva Jinek niet naar Nieuwsuur. De nieuwslezeres heeft de beslissing zelf genomen.

Vanwege haar relatie met advocaat Bram Moszkowicz vertrekt Eva Jinek niet naar Nieuwsuur. De nieuwslezeres heeft de beslissing zelf genomen, maakt de NOS woensdag bekend.

De hoofdredacteur van Nieuwsuur noemde het ‘onwenselijk’ dat Jinek de nieuwe actualiteitenrubriek van de NOS en NPS gaat presenteren. Maandag maakte RTL Boulevard de relatie van Jinek en strafpleiter Moszkowicz wereldkundig. Het showbizzprogramma baseerde zich op kijkers die het verliefde stel in Parijs hadden gezien.

Jinek en Moszkowicz zouden al bijna een halfjaar samen zijn. Nadat de relatie bekend werd, laaide de discussie over Jineks baan op. Vanwege haar relatie lijkt er volgens Jinek op de redactie van Nieuwsuur onvoldoende draagvlak te bestaan voor haar als presentator. “Onder die omstandigheden kan en wil ik niet werken”, zegt Jinek.

De blondine blijft bij het NOS-journaal werken. Vorig jaar haalde ze het nieuws met een uitgelekte opname van het journaal. Vlak voor de uitzending deed Jinek haar blousje goed en vergezelde de beelden van het commentaar ‘boobies’.

De hoofdredacteur van NOS-Nieuws is blij dat Jinek het journaal blijft presenteren. Hij vindt het jammer dat de blondine niet overstapt naar Nieuwsuur. “Ik begrijp haar keuze.”

[Novum]