Zoek
Sluit dit zoekvak.

Skunk Anansie blijft ‘voor altijd’ bij elkaar

Skunk Anansie heeft verklaard ‘voor altijd’ bij elkaar te blijven. De band stond zondag op Pinkpop. “Het is een van mijn meest favoriete festivals in Europa.”

Skunk Anansie heeft verklaard ‘voor altijd’ bij elkaar te blijven. De band hield in 2001 op te bestaan en kwam in april 2009 officieel weer bijeen. In september kwam een cd met de beste nummers uit, genaamd ‘Smashes and Trashes’. “We wisten toen we uit elkaar gingen al dat we nog een ‘best of’ wilden maken”, vertelt zangeres Skin aan Novum Nieuws.

Op het album, dat sinds oktober in de winkels ligt, staan naast oude nummers ook drie nieuwe liedjes. “Het slaat een brug tussen het gat dat is ontstaan tussen 2001 en nu”, zegt Skin. Bovendien kunnen ook nieuwe fans op deze manier kennismaken met de rockers, die veel jong publiek trekken. “Bij optredens is zo’n zeventig procent tussen de 21 en 25 jaar.”

In september ligt een nieuwe cd van de groep in de winkels. “Toen de ‘greatest hits’-cd af was en onze tour was afgelopen, hadden we zoveel nummers geschreven dat we dachten: wat maakt het uit, we maken een nieuwe plaat”, zegt drummer Mark. Het nieuwe album heeft een andere sound dan de voorgaande, vindt Skin. “Het is moeilijk te zeggen, maar de muziek is melodieuzer, minder metal. En er is funk.”

De band heeft altijd moeite met het bedenken van een goede naam voor een nieuwe cd. Voor het album dat in september uitkomt, moet dinsdag een titel zijn bedacht. Maar ze kunnen niet beslissen welke. “Ik had er een nachtmerrie over”, twitterde Skin eerder deze week. “Alle titels waren tegen me aan het schreeuwen en eisten dat ze zouden worden gebruikt. Freaky!”

Skunk Anansie trad zondag op bij Pinkpop en liet alvast een nummer horen van de nieuwe plaat, ‘Ugly Boy’. “We gaan meer van ons nieuwe album spelen als we meer tijd hebben om te repeteren”, zegt Skin. Deze zomer staan 34 festivals op het programma. “Pinkpop is een van mijn meest favoriete festivals in Europa. Er heerst hier altijd een goede vibe, een goede energie.”

[Novum]