Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Stadionverbod Sylvie van der Vaart onzin’

De KNVB ontkent Sylvie van der Vaart een stadionverbod te hebben opgelegd. De Telegraaf schreef zaterdag over het verbod dat van der Vaart opgelegd zou krijgen.

De KNVB ontkent Sylvie van der Vaart een stadionverbod te hebben opgelegd. De Telegraaf schreef zaterdag over het verbod, dat de voetbalvrouw opgelegd zou krijgen als zij in een oranje jurkje van het biermerk Bavaria op zou komen dagen bij de wedstrijden van het Nederlands elftal.

“Onzin”, zegt een woordvoerder van de KNVB. “De bond heeft navraag gedaan met betrekking tot de verschillende sponsorovereenkomsten en betrokkenheid van spelersvrouwen.” Van een stadionverbod zou geen sprake zijn. Van der Vaart maakt reclame voor het bewuste jurkje van het biermerk. Een van de sponsoren van de voetbalbond is biermerk Heineken.

Volgens de woordvoerder van Sylvie van der Vaart was het dragen van het jurkje een eenmalige reclameklus en zou ze doorgaans toch andere jurken dragen dan die van het biermerk. Voetballer Rafael van der Vaart liet in de ochtendkrant al weten dat het geen makkelijke opgave zou worden zijn vrouw de toegang tot de wedstrijden te ontzeggen. “Je moet wel een grote jongen zijn om Sylvie buiten het stadion te houden.”

[Novum]