Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sylvester Stallone werkt samen met maffia

Sylvester Stallone is van plan samen te gaan werken met de maffia. De 63-jarige acteur onderhandelt met de zoon van een New Yorkse maffiabaas over een film.

Sylvester Stallone is van plan samen te gaan werken met de maffia. De 63-jarige acteur onderhandelt met John ‘junior’ Gotti over een film, schrijft entertainmentwebsite TMZ. De rolprent gaat over Gotti’s vader, de beruchte overleden maffiabaas John J. Gotti.

De nog naamloze film gaat over de moeizame relatie tussen de maffiabaas en zijn zoon. Stallone zou in de huid kruipen van Gotti senior, die in 2002 stierf in de gevangenis. De filmplannen zouden zo ver gevorderd zijn dat Stallone op zoek is naar een scenarioschrijver.

John J. Gotti stond aan het hoofd van de Gambino-familie, een van de vijf New Yorkse maffiafamilies. Gotti senior, wiens bijnaam The Dapper Don luidde, werd in 1992 veroordeeld tot levenslang. Hij moest de bak in voor onder meer dertien moorden, afpersing en illegaal gokken. Tien jaar later stierf hij aan kanker.

Ook John ‘junior’ Gotti was geen lieverdje. Toen zijn vader in de cel zat, was hij de baas van de Gambino-familie. In 1999 ging ‘junior’ zelf de bak in. De nu 46-jarige moest brommen voor diverse strafbare feiten en kwam vrij in 2005, waarna hij een kinderboek schreef.

[Novum]