Zoek
Sluit dit zoekvak.

M.I.A trouwt niet eerder voor visum

M.I.A weigert haar bruiloft te vervroegen vanwege problemen met haar visum voor de VS. Voor een verblijfsvergunning moet ze snel in het huwelijk treden.

M.I.A weigert haar bruiloft te vervroegen vanwege problemen met haar visum voor de Verenigde Staten. Een snel huwelijk kan haar een verblijfsvergunning opleveren.

“Ik wil mezelf niet verloochenen. Ik wil een leuke bruiloft”, vertelt M.I.A in een interview met het tijdschrift Fade. De 35-jarige zangeres kreeg onlangs te horen dat wanneer ze Amerika zou verlaten, ze bij terugkeer niet meer wordt toegelaten.

De Amerikaanse overheid heeft dit besloten naar aanleiding van controversiële uitspraken van M.I.A. Ze typeert de acties van de overheid van Sri Lanka tegen de Tamil Tijgers namelijk als genocide. De Tamil Tijgers zijn door de Europese Unie in 2006 op de lijst van terroristische organisaties geplaatst.

Haar vader zou lid zijn geweest van de organisatie, maar de zangeres spreekt dat tegen. Hij was volgens haar lid van een splintergroepering die zich in de jaren tachtig afscheidde van de Tamil Tijgers. Vanaf dat moment heeft hij bij de overheid gewerkt.

“Hij onderhandelde bij vredesprocessen en krijgt bescherming tegen de Tamil Tijgers als hij op Sri Lanka is”, vertelt M.I.A over haar vader.

M.I.A, die werd geboren als Mathangi Arulpragasam, heeft samen met haar verloofde een zoontje van zestien maanden, genaamd Ikhyd. Ze is naast zangeres ook songwriter, producent en modeontwerpster. Wanneer de bruiloft plaatsvindt, is nog niet bekend.

[Novum]