Zoek
Sluit dit zoekvak.

Drankverslaafde St. Claire vertrouwde op keerpunt

Bonnie St. Claire heeft altijd geweten dat ze het vertrouwen van haar publiek kon terugwinnen. De zangeres had een drankprobleem, maar overwon haar verslaving.

Bonnie St. Claire heeft altijd geweten dat ze het vertrouwen van haar publiek kon terugwinnen. St. Claire had jarenlang een groot drankprobleem. “Ik schaamde me en wist niet hoe ik het kon laten ophouden, dus ben ik het gaan wegdrinken.”

“Ik dronk altijd al veel, maar zelf voelde ik me er prima bij”, vertelt Bonnie in tijdschrift Flair. Ze besloot haar drankgebruik aan te pakken en bleef geloven in haar eigen persoonlijkheid. “Ik heb altijd geweten dat er een kentering zou komen, want mensen zijn toch niet blind? Die zien toch ook dat ik niet achterlijk ben?”

Maar het moest eerst flink misgaan, voordat Bonnie de stap durfde te wagen. “Toen ik eind 2008 in het ziekenhuis terechtkwam, was ik kwaad op mezelf omdat ik het zo ver had laten komen. Ik weet nu zeker dat ik van de drank kan afblijven. Als ik nu weer drink, ga ik dood, zo simpel is het.”

St. Claire herstelde volledig en drinkt geen druppel meer. En dat werpt zijn vruchten af. “Nu ben ik nergens meer bang voor, stap overal op af en kom afspraken na. Ik heb natuurlijk ook wat goed te maken, maar daar heb ik dus wel de guts voor. En daar mag ik trots op zijn.”

[Novum]