Search
Close this search box.

Madonna aangeklaagd wegens Material Girl

Madonna is voor de rechter gesleept door de fabrikant van de kledinglijn ‘Material Girl’. De zangeres zou de naam hebben gestolen voor haar eigen kledinglijn.

Madonna is voor de rechter gesleept door de fabrikant van de kledinglijn ‘Material Girl’. Het bedrijf beweert dat de zangeres de naam heeft gestolen voor haar eigen kledinglijn.

De zangeres lanceerde eerder dit jaar het kledingmerk ‘Material Girl’, dat door Madonna en haar 13-jarige dochter Lourdes werd ontworpen. De kledingfabrikant L.A. Triumph Inc. zegt al sinds 1997 onder diezelfde naam kledij op de markt te brengen, staat in de aanklacht waar entertainmentsite TMZ de hand op heeft weten te leggen.

Het bedrijf wil dat de rechter erkent dat Madonna met haar nieuwe lijn misleidend bezig is op de kledingmarkt. Daarnaast eist de fabrikant dat de zangeres alle winst die gemaakt is met de verkoop van de kleding inlevert bij de firma. Madonna scoorde in 1985 een grote hit met het liedje Material Girl. Later liet de zangeres weten spijt te hebben van de titel van het nummer, aangezien de media het al snel tot haar nieuwe bijnaam bombardeerden.

[Novum]