Search
Close this search box.

Wyclef Jean wil in het Engels regeren

Wyclef Jean wil Haïti in het Engels en Creool regeren als hij wordt verkozen tot president. Traditiegetrouw wordt echter Frans en Creool gevoerd in de politiek.

(Novum/AP) – Wyclef Jean wil Haïti in het Engels en Creool regeren als hij wordt verkozen tot president. Traditiegetrouw wordt echter Frans en Creool gevoerd in de Haïtiaanse politiek. Maar er zijn meer dingen waar Jean tegenaan loopt als Amerikaanse Haïtiaan.

Jean werd geboren in het Caribische land, maar verhuisde op 9-jarige leeftijd met zijn familie naar New York. De zanger spreekt daarom Creool, de moedertaal van Haïti, met een sterk Engels accent. Frans beheerst de zanger zelfs helemaal niet. Dit kan problemen opleveren als hij president zou worden.

Ook het feit dat Jean als kind Haïti al verliet kan moeilijkheden geven. Een president moet minstens vijf achtereenvolgende jaren in het land hebben gewoond. Jean deed dat alleen als jong kind. Een achtkoppige commissie bekijkt deze week of de kandidaten aan de eisen voldoen. De verkiezing vindt 28 november plaats.

[Novum]