Zoek
Sluit dit zoekvak.

Angelina Jolie bezoekt rampgebied Pakistan

Angelina Jolie is in Pakistan om het rampgebied met eigen ogen te zien. De actrice gaf eerder honderdduizend dollar aan het door overstromingen getroffen land.

Angelina Jolie is naar Pakistan afgereisd om het rampgebied met eigen ogen te kunnen zien. De actrice vertrok begin deze week en is dinsdag nog in het land. Pakistan wordt al weken geteisterd door overstromingen.

Jolie riep het Amerikaanse publiek vorige maand al op geld over te maken voor hulp aan de slachtoffers. “Dit is niet alleen een humanitaire crisis, het is een economische en sociale ramp”, concludeerde de actrice nadat ze de toestand beschreven had. Zelf doneerde Angelina honderdduizend dollar aan de Verenigde Naties.

Jolie ontmoette dinsdag in een vluchtelingenkamp onder meer moeders die hun kind kwijt zijn en ouderen die vrezen hun huizen niet meer te kunnen opbouwen. “Ik ben erg geraakt door deze mensen”, sprak de actrice. “Ik hoop dat ik, vandaag en morgen, iets kan doen om aandacht aan deze situatie te geven voor alle hulpbehoevende mensen in Pakistan.”

De 35-jarige actrice is sinds 2001 ambassadeur van de vluchtelingenorganisatie van de VN, de UNHCR. Angelina bezocht Pakistan drie keer eerder als ambassadrice. Vorig jaar gaf ze samen met haar partner Brad Pitt een miljoen dollar voor de vluchtelingen in het land. De Pakistaanse president Asif Ali Zardari belde het koppel persoonlijk om zijn dank uit te spreken.

[Novum]