Zoek
Sluit dit zoekvak.

Diddy aangeklaagd door oud-medewerker

Diddy heeft een claim van twaalf miljoen dollar aan zijn broek hangen. Een vrouw beweert dat de rapper haar ontsloeg omdat ze oud en gehandicapt was.

Diddy heeft een claim van twaalf miljoen dollar aan zijn broek hangen. Een vrouw beweert dat de rapper haar ontsloeg bij zijn label Bad Boy omdat ze oud en gehandicapt zou zijn. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

Franscesca Spero, die zichzelf omschrijft als een 51-jarige blanke vrouw, was sinds 1998 in dienst van Diddy. In 2008 vertelde Spero haar beroemde baas dat ze een heupoperatie moest ondergaan en later dat ze kampte met een medicijn- en alcoholverslaving. Om haar biecht werd de vrouw naar eigen zeggen ontslagen.

Diddy hield volgens de ontslagen Spero geen rekening met haar omstandigheden en wilde hij haar alleen maar zo snel mogelijk weg hebben. Ze werd afgelopen maart vervangen door ‘een tien tot vijftien jaar jongere kandidaat met minder kwaliteiten’.

Spero eist nu twaalf miljoen dollar wegens discriminatie op grond van haar leeftijd en handicap. “Dit is een poging om geld te krijgen”, reageert een woordvoerder van Diddy. “Er zijn heel veel redenen waarom mevrouw Spero niet meer voor ons werkt, maar leeftijdsdiscriminatie is daar niet een van.”

[Novum]