Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste Amerikaanse tv-optreden The Beatles op dvd

Het allereerste Amerikaanse televisie-optreden van The Beatles in 1964 is uitgebracht op dvd. Het optreden van de band vond plaats in The Ed Sullivan Show.

(Novum/AP) – Het allereerste Amerikaanse televisie-optreden van The Beatles in 1964 is uitgebracht op dvd. Het optreden van de populaire Britse band vond plaats in The Ed Sullivan Show. Het programma is in de originele vorm op dvd gezet, inclusief televisiecommercials van toen.

Het eerste gastoptreden van The Beatles in de Verenigde Staten werd op 9 februari 1964 op de Amerikaanse televisie uitgezonden en trok een recordaantal van 73 miljoen kijkers. De band keerde driemaal terug in de talkshow. Fragmenten uit de afleveringen werden wel eens herhaald, maar nooit eerder waren de programma’s in hun geheel terug te zien.

De dvd bevat ook een kort interview dat presentator Ed Sullivan met The Beatles had in mei 1964. Dat interview is sinds de uitzending in dat jaar niet meer te zien geweest. The 4 Complete Ed Sullivan Shows Starring The Beatles kwam dinsdag uit.

[Novum]