Search
Close this search box.

John McTiernan gaat toch nieuwe film maken

John McTiernan gaat ondanks de gevangenisstraf die hem boven het hoofd hangt toch een nieuwe film maken. Hij tekende voor de actierfilm Shrapnel.

Ondanks de gevangenisstraf die hem misschien boven het hoofd hangt, neemt John McTiernan toch nieuwe filmprojecten aan. De Amerikaanse regisseur heeft getekend voor Shrapnel, een actiefilm waarin twee oorlogsveteranen op elkaar jagen. In 2007 werd McTiernan veroordeeld tot vier maanden cel omdat hij tijdens een verhoor FBI-agenten had voorgelogen.

Het is niet helemaal duidelijk wat er gebeurt als de McTiernan straks toch achter de tralies zou belanden. De directeur van productiemaatschappij Filmengine, Anthony Ruhlen, is echter dolblij met de handtekening van de regisseur, die al sinds 2003 geen film meer heeft gemaakt.

“Vanaf het eerste moment dat we het script lazen, wisten we dat we een hit in handen hadden”, zegt Ruhlen in het Amerikaanse filmvakblad Variety. “Toen John McTiernan zich aan het project verbond, viel alles ook financieel op z’n plaats. We verwachten dat we binnenkort de cast bekend kunnen maken.”

Sinds april 2006 loopt er een rechtszaak tegen de 59-jarige McTiernan. In die maand gaf hij toe tijdens een verhoor te hebben gelogen over de afluisterpraktijken van privédetective Anthony Pellicano. Hiervoor werd hij veroordeeld tot vier maanden cel en honderdduizend dollar boete. Deze zaak is echter nog niet tot een juridisch einde gebracht.

[Novum]