Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tirza raakt regisseur Antoinette Beumer niet

Antoinette Beumer is niet erg te spreken over de film Tirza. De regisseur bekeek de film woensdagavond tijdens de opening van het Nederlands Film Festival.

Antoinette Beumer is niet erg te spreken over de film Tirza. De regisseur bekeek de film woensdagavond tijdens de opening van het Nederlands Film Festival. Alle ingrediënten van de boekverfilming beoordeelt Beumer stuk voor stuk positief, maar de film raakte haar niet.

Beumer is zich bewust van de impact die kritiek op je film kan hebben. “Als filmmaker zit ik zelf natuurlijk ook niet te wachten op kritische verhalen op je première. Maar dit is gewoon niet mijn film”, biecht ze op aan Novum Nieuws. Zelf regisseerde Beumer de films De Gelukkige Huisvrouw en Loft.

“Voor mij moet een film me toch op een of andere manier raken. En ik kijk naar deze film en denk: wat ziet het er mooi uit en wat wordt er waanzinnig goed in geacteerd. De muziek is mooi, het camerawerk ook”, vindt Beumer. “En toch ontroert het mij niet. Het heeft een afstandelijkheid waar ik niet van hou. Als maker en publiek wil ik altijd iets voelen.”

De regisseur benadrukt dat haar teleurstelling niet wordt veroorzaakt door het acteerwerk van hoofdrolspelers Gijs Scholten van Aschat en Sylvia Hoeks. “Ik vind de rol van Gijs erg indrukwekkend. Ik vind het heel knap gespeeld, maar ik blijf er toch naar kijken terwijl ik denk: dat is knap gespeeld.”

[Novum]