Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verklikker gedenkplek André Hazes heeft geen spijt

Volkszanger Rob Zorn heeft er geen spijt van dat hij de gedenkplek voor André Hazes openbaar heeft gemaakt. In mei besloot weduwe Rachel de plek weg te halen.

Volkszanger Rob Zorn heeft er geen spijt van dat hij de gedenkplek van André Hazes openbaar heeft gemaakt. In mei besloot Rachel Hazes, de weduwe van de overleden zanger, de herdenkingsplek weg te halen, omdat de locatie niet langer geheim was. De familie Hazes voelde zich daartoe genoodzaakt, omdat Roxeanne en Dré hun vader er niet meer in rust konden herdenken.

“Ik ben gaan zoeken na een tip uit Rachels familie”, vertelt volkszanger Rob Zorn in een interview met de website Oranjemuziek. “Na een paar uur zoeken hebben we het gevonden. Mijn adem stond even stil.” In alle opwinding over de vondst deelde Zorn de locatie, de Amsterdamse begraafplaats Westgaarde, met andere fans.

De zanger voelt zich niet schuldig over het feit dat hij de plek bekendmaakte. “De reactie van Rachel dat ze het gelijk weg liet halen, vond ik buiten proportie en belachelijk”, zegt Zorn. “Ze geeft nu zelf aan een nieuwe plek te hebben gevonden, dan gaan mensen toch zoeken. Ik ben langer fan van André dan zij oud is, dus hou op.”

Rob Zorn trekt meer uitspraken van de weduwe Hazes in twijfel. Zo beweert hij dat de vuurpijlen, die de familie in 2005 de lucht in schoot, helemaal geen as van de overleden zanger bevatten. Hij baseert zich op de bron die ook de locatie van de gedenkplek verklapte.

[Novum]