Search
Close this search box.

Voorstel Trump moskeeterrein weggehoond

Donald Trump heeft een bod gedaan op het bouwterrein nabij Ground Zero in New York. De investeerder die het terrein bezit, wees het bod meteen van de hand.

(Novum/AP) – De investeerder die op het inmiddels omstreden bouwterrein nabij Ground Zero in New York een moskee wil bouwen, vindt het bod van Donald Trump nogal laag-bij-de-gronds. De Amerikaanse zakenman deed donderdag een bod op het terrein, waarvoor plannen bestaan om er een islamitisch centrum en een moskee te bouwen.

De investeerder die het terrein waar nu nog een gebouw staat bezit, wees het bod meteen van de hand. “Dit is gewoon een goedkope manier om aandacht te trekken”, liet de advocaat van de investeerder weten. Trump bood aan de grond te kopen voor 25 procent meer dan hij heeft betaald.

Daarnaast eiste de steenrijke zakenman dat de moskee minstens vijf straten verder van de plek waar voorheen de Twin Towers stonden gebouwd zou worden. “Hij weet wat de waarde van het gebouw is”, gaat de advocaat verder. “Als hij het gebouw echt had willen hebben had hij wel minstens twintig miljoen dollar geboden.”

Naar eigen zeggen wilde Trump het terrein niet kopen omdat het zo’n mooie locatie is. “Want dat is het niet”, laat de zakenman weten. “Ik doe dit bod als New Yorker en Amerikaan, om deze ernstig opruiende en verdelende gang van zaken een halt toe te roepen.” Volgens de 64-jarige Trump is de kans groot dat de situatie uit de hand loopt.

[Novum]