Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dinand Woesthoff: even geen rock met Woezel en Pip

Dinand Woesthoff kan met Woezel en Pip zijn gedachten even op iets anders zetten dan rockmuziek. “Even geen rock, juist leuk toch”, zegt de Kane-zanger.

Dinand Woesthoff kan zijn gedachten met Woezel en Pip even op iets anders zetten dan rockmuziek. De Kane-zanger schrijft met een team aan nieuwe avonturen van de hondjes, die zijn overleden vrouw Guusje Nederhorst in verhalen introduceerde. Nederhorst overleed in 2004 aan borstkanker, waarna de verhalen werden uitgegeven.

Schrijven voor kinderen is voor de rocker wel iets anders dan zijn normale werken. “Even geen rock, juist leuk toch. Ik ben niet in een hokje te stoppen. Ik zeg niet dat het niet uitmaakt of je in de Rotterdamse Kuip staat te spelen, of dat je dit schrijft, maar je komt bij alle twee wel in het hart van de songwriter”, legt Woesthoff uit in De Telegraaf.

Zijn 4-jarige zoontje Jimi is dol op Woezel en Pip. “We hebben veel vergaderingen bij ons thuis en Jimi komt er dan altijd bij zitten. Dan is het kijken, kijken, nog een keer kijken. Tot je hem op een gegeven moment moet wegsturen omdat je verder moet”, zegt de trotse vader van twee zoons. Vrijdag is zijn nieuwe vrouw Lucy uitgerekend van zijn derde kind. “We hebben binnenkort dus weer nieuw publiek in huis.”

Naast boeken met cd en een musical krijgen Woezel en Pip nu ook een televisieserie. “Voor ons is het een prachtige nagedachtenis aan Guusje”, vertelt Dinand. “Er zit geen drama meer in. We kunnen er vrolijk naar kijken en van genieten.”

[Novum]