Search
Close this search box.

Moederschap maakt Aukje van Ginneken angstig

Aukje van Ginneken is sinds december 2006 bang om te sterven. “Sinds ik moeder ben, ben ik bang voor de dood.” De 28-jarige actrice heeft twee kinderen.

Aukje van Ginneken is sinds december 2006 bang om te sterven. “Sinds ik moeder ben, ben ik bang voor de dood”, vertelde Aukje dinsdag in Koffietijd.

De 28-jarige Aukje, die jarenlang in Goede Tijden, Slechte Tijden speelde, beviel in december 2006 van haar zoon Fedde. Dochter Josje volgde bijna twee jaar later. “Voor hun komst was ik niet bang voor de dood, maar nu vraag ik me af wat er gebeurt als ik er niet meer zou zijn.”

Het onderwerp komt nu dichtbij omdat ze in een toneelstuk over kanker speelt. “Maar tegelijkertijd leert het me dingen te relativeren”, zegt Van Ginneken over haar rol in Ontboezemingen. “Ik realiseer me dat ik moet genieten van het leven.”

Van Ginneken vertolkte tot 2003 de rol van Charlie Fischer in GTST, maar mist haar tv-carrière niet. “Ik ben alleen bezig geweest met moeder zijn en dat vind ik de leukste rol om te spelen.”

[Novum]