Zoek
Sluit dit zoekvak.

Twee schilderijen Demi Moore geveild

Twee schilderijen uit de kunstcollectie van Demi Moore zouden wel eens veel geld kunnen opleveren. De actrice brengt volgende maand twee werken onder de hamer.

(Novum/AP) – Twee schilderijen uit de kunstcollectie van Demi Moore zouden wel eens veel geld kunnen opleveren. De actrice brengt volgende maand twee werken onder de hamer. Veilinghuis Sotheby’s schat de totale waarde op 1,7 miljoen dollar.

De twee voor verkoop beschikbaar gestelde schilderijen werden gemaakt door de Fransman William Bouguereau en de Belg Alfred Stevens. De doeken komen op 4 november in New York onder de hamer bij een veiling van negentiende eeuwse kunst.

Nu haar huis gerenoveerd wordt, besloot de 47-jarige Moore haar kunstcollectie eens onder de loep te nemen. “Ik heb een kleiner werk van Bouguereau gekozen om te houden”, zei Moore. “Ik hou van zijn combinatie van mythologische thema’s en zijn realistische stijl. Er schuilt een bepaalde rust in de manier waarop hij vrouwen afbeeldt. Dat inspireert me.”

Moore zei de te veilen werken al vijftien jaar in bezit te hebben. Ze kocht ze destijds voor ongeveer 180 duizend en tweehonderdduizend dollar.

[Novum]